Hot springs en Yampa river

Vanmorgen hadden we lekker gedoucht. Nou ja, Paula dan, want bij Hans zat de kraan ineens los. Dat mocht de maintenance meneer voor ons oplossen. Eerst naar de Walmart voor de lunch. Een kleine winkel deze keer. Niks geen vers brood of cupcakes en ook geen bananen of ander fruit. Dan maar M&M koekjes, en andere kleffe koeken. 🙂

Daarna gingen we op weg naar de natuurlijke warmwaterbronnen in het Strawberry Park. Met een kronkelweggetje omhoog de bergen in. Na eerst de afslag gemist te hebben, kwamen we op een gegeven moment dan toch op het halfverharde pad dat ons nog verder omhoog leidde. Best wel eng: omhoog rijden langs een afgrond met een automaat die hier en daar stotterde doordat hij slipte over het wegrollende grit.

Boven was er een piepkleine parkeerplaats die eigenlijk al vol was. Gelukkig nog één plekje voor ons. We vroegen of we binnen konden eten, maar er werd ons verteld dat dit niet verstandig was, omdat de eekhoorns zo een gat in je tas knagen om bij het voedsel te komen. Dus hebben we bij de ingang maar een kleffe koek naar binnen gewerkt, en hebben we de rest in de auto laten liggen. Ik moet de eekhoorn nog tegenkomen die daar doorheen knaagt!

De baden rondom de bronnen zijn echt prachtig aangelegd. Zie de foto’s, want dat is met geen pen te beschrijven. Het eerste bad waar we in gingen was bloedheet. Daar kwamen 2 hete stromen in uit. Dit bad liep over in een bad met water op een heerlijke badtemperatuur. Dan was er nog een kouder bad, en bovenaan nog een bad dat ook wel oké was. Voor ieder wat wils dus. Alleen het in- en uitstappen was wat lastig, want de stenen op de bodem waren behoorlijk glad. Paula was blij dat ze haar watersandalen aan had.

Na een paar uurtjes geweekt te hebben, zijn we naar Steamboat Springs terug gereden. Even zoeken naar een parkeerplek, want er was een marktje bij de shop waar we onze “tubes” gingen huren. Na een klein stukje lopen konden we zó de rivier in met een grote opblaasband. Heerlijk een paar mijl op de band met de rivier mee dobberen. Af en toe een stroomversnelling of een rotsblok onder tegen je billen hoorde erbij. Het water was aangenaam van temperatuur en de lucht strakblauw. Genieten met een grote G dus! Op deze rivier kwamen trouwens ook hete bronnen uit. Op zich geen probleem, maar dat stonk wel erg naar zwavel. Er waren ook hele sporen van wit verkleurde rotsen na zo’n bron. Het was even duimen dat het zwavel onze zwembroeken niet aan zou tasten. 😉

Na ongeveer een uur hadden we onze route gehad, en konden we op de kant klimmen. Een busje bracht ons weer terug naar de winkel.

Bij terugkomst bleek de douche inmiddels gemaakt en hebben we ook al iets gereserveerd voor morgen: Onderweg naar Silverthorn stoppen we bij Kremmling voor whitewater rafting op de Upper Colorado rivier! We zijn gewaarschuwd: “You will get wet!”

Foto’s van de Hot Springs in het album USA 2016