Winchester

Winchester is tot de elfde eeuw de hoofdstad van Engeland geweest. Dat moesten we gisteren dus maar eens gaan bekijken. De auto konden we kwijt op een groot parkeerterrein. Vandaar konden we met het parkeerkaartje gratis met de bus van- en naar het centrum rijden. Ideaal!

De watermolen stond hoog aangeschreven, maar daar leek ons niet zoveel aan. Dus zijn we maar doorgelopen naar de City Hall. Hier hangt een grote ronde tafel aan de muur, waarvan beweerd wordt dat hij mogelijk Dè ronde tafel van King Arthur geweest kon zijn. Niet dus, want in de kleine lettertjes is te vinden dat daar toch wel een paar eeuwen tussen zit… Maar goed, het is een mooie, oude tafel. Er was prachtig glas in lood werk, en een hele lijst (soort stamboom) van alle mensen die in het parlement gezeten hebben. Veel Nederlandse namen ertussen: Rhijngheborene en veel namen met het tussenvoegsel “de”. Dit zal wel te maken hebben met Willem de Veroveraar die hier ook een belangrijke rol gespeeld heeft. Na de Hall hebben de mannen de Westgate beklommen en hebben we een heerlijke MacFlurrie smarties of chocolade-mint verorberd. Paula heeft ook haar felbegeerde echt Engelse exemplaren van The Hobbit en Lord of the Rings buit kunnen maken. Helemaal happy! De kathedraal was groot. Niet verwonderlijk, want het schijnt de langste kathedraal van Europa te zijn. Daarna via achterafstraatjes met prachtige huisjes naar Wolvesy Castle. Een ruïne van een kasteel van (ook weer) een bisschop met teveel geld. Daarnaast stond een prachtig huis dat de residentie van de huidige bisschop is.

Via een pad langs een mooi huis en kristalhelder riviertje terug naar de bushalte, waar we keurig achteraan een gigantische queue konden aansluiten. Gelukkig duurde het niet lang voor de bus er was, en konden we weer richting auto.

Al met al hebben we tot nu toe geboft met het weer. Een enkel motregenbuitje maar verder gewoon warm en zonnig. Nu regent het even flink door, maar wat geeft dat om half 12 ‘s avonds?