Hurst Castle

Maandag zou het heel mooi weer worden, dus hadden we een dagje strand gepland. Helemaal om de baai van Southampton heen naar de kust, kasteel bekijken en dan naar het strand. Helaas dachten meer mensen er zo over, waardoor we achteraan een enorme file belandden. Bovendien ging het nog wat regenen ook. Pas rond een uur of 2 kwamen we bij de parkeerplaats. Geen kleingeld voor een parkeerkaartje natuurlijk. 🙁 Gelukkig kregen we een kaartje van mensen die al weggingen.

Hurst Castle is gebouwd op een lange, dunne landtong om Southampton voor aanvallen vanaf zee te beschermen. Je kan er naartoe lopen, maar dat zou een wandeling zijn van misschien wel een uur dus wij pakten het pontje. Het weer was opgeklaard, dus gezellig!

Hurst Castel is gebouwd als verdediging, maar regelmatig ingenomen door deze of gene, en ook steeds aangepast. Dat is ook duidelijk te zien aan de gebouwen. We hadden een prachtig uitzicht over de Solent en the Isle of White. Na wat rondgekeken te hebben, konden we met het pontje weer terug.

Daarna was het zoeken naar een strand. Nergens dus. Alleen kliffen met rotsen aan de bodem. Helaas voor onze held Wouter die wel zin had in een dip.