Grand Canyon

Gisteren ging onze rit van Flagstaff naar Page. Voor ons een redelijk lange rit, maar onderweg zouden we door het Grand Canyon National Park rijden. Onderweg viel het weer een beetje tegen, zelfs enkele spetters wisten de voorruit te bereiken, maar eenmaal aan de rand van de Grand Canyon was het toch een beetje helderder geworden.

Dat meer mensen op het idee waren gekomen om deze grote put te gaan bekijken bleek wel toen we aan de poort van het park stonden. Alle 5 de poorten waren bezet met een flinke rij auto’s er voor. Op borden werd al aangegeven dat uitgekeken moest worden naar alternatieve parkeerplaatsen. Toch zijn we maar gelijk naar het visitor center gereden, de eerste stopplaats op onze route. Met wat geluk zou er net iemand voor ons een parkeerplekje vrij maken en het geluk bleek aan onze zijde. Vanaf het parkeerterrein is nog niets van de Grand Canyon te zien, maar na een stukje lopen doemt ineens de onvoorstelbaar diepe canyon op. Goed beschrijven kun je dit niet, dit moet je eigenlijk gewoon zelf gezien hebben.

SAM_3292

Na bij nog enkele uitzichtspunten te hebben gestopt verlieten we het park en reden we gelijk in een verkeersopstopping. De reden was duidelijk. Enkele elanden liepen daar te grazen en natuurlijk wilde iedereen, wij ook, daar even een foto van maken.

Daarna zijn we door het redelijk kale landschap doorgereden naar Page. Een duik in het zwembad bij het hotel zou voor verfrissing zorgen, want het water was ijskoud. Vandaag gaan we met een raft de Colorado rivier op. Van zwemmen zal het niet komen, want de watertemperatuur schijnt maar 9 graden Celsius te zijn!

Meer foto’s in het album USA 2015.