Slide Rock State Park

Gisteren waren we te laat voor het Slide Rock State Park, dus hadden we vanmorgen de wekker maar gezet op half 8. Even na 9 uur waren we op de plaats van bestemming, en we waren echt niet de eersten. Gelukkig konden we wel direct het park in.

We hebben een eindje tegen de stroom in gelopen, om te zien wat er allemaal te doen was. Uiteindelijk wilden we aan de overkant een plekje in de schaduw van de rotsen zoeken. Dat was niet zo gemakkelijk, want de bodem van de rivier was ontzettend glad, en sommige geulen waren heel diep. Daar wilden we ook niet met onze kleren aan doorheen waden. Het water was trouwens zó koud, dat het tot in het bot pijn deed. Jasper en Wouter plonsden er vrolijk doorheen, maar wij moesten met de spullen een veiliger pad zoeken. Uiteindelijk was het gelukt.

IMG_20150729_092648

De jongens gingen meteen voor de natuurlijke glijbanen: Door de stroming is de bedding van het riviertje helemaal glad uitgesleten. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk tussen de rotsen door kunt wild-water-glijden. Wat een prachtige omgeving zeg! Een glasheldere rivier met aangespoelde keien in verschillende kleuren, met op de achtergrond de dieprode, gelaagde rotsen en nog verder weg weer gelige pieken. Je kon ook precies zien tot hoe hoog de rivier in de winter komt: daar zijn de rotsen glad, terwijl ze hogerop ruwer en scherper zijn.

Afijn, wij hebben het nog een poos droog gehouden, maar uiteindelijk is Paula er ook in gegaan. Het is de eerste 10 seconden inderdaad steenkoud, daarna gewoon heerlijk fris.

IMG_20150729_095751

Omstreeks half 12 gingen we weer richting auto. De hele rijen auto’s die stonden te wachten om één voor één het park op te mogen, waren daar waarschijnlijk erg blij mee 😉

In Flagstaff hebben we nog de Walmart geplunderd, en zijn we over het universiteitsterrein en door het oude deel op zoek gegaan naar een postkantoor. We hadden 5 dagen geleden al een kaart gekocht, en nergens konden ze ons vertellen hoeveel postzegels erop moesten. Dus die klus is ook weer geklaard. Het duurt 1 à 2 weken voor hij aankomt, dus dat zou nog op tijd moeten zijn.

In het hotel hebben we nog even gezwommen, en straks gaan we bij Denny’s dineren. Lekker!

Meer foto’s in het album USA 2015.