Death Valley

Om 10 uur verlieten we gisteren het Hilton in Las Vegas. de bedoeling was dat we langs de onderkant Death Valley in zouden rijden. Op de TomTom leek dat te kloppen. Blijkbaar niet, want hij stuurde ons via een scenic route naar Furnace Creek. Heel mooi! Bizarre kleuren en rotsformaties.

IMG_20150804_124117

Alleen kwamen we zo niet bij Badwater, het laagste punt van de VS (85 meter ONDER de zeespiegel!) en de echte zoutvlaktes in Death Valley, dus zijn we maar een eindje terug gereden. Het was daar dus echt bloed en bloedheet: 118 graden Fahrenheit, omgerekend bijna 48 graden Celsius. Wat dan wel extra bijzonder is, is dat er gewoon water lag in Bad Water. Ook als je een gat groef in het zout (wat onze voorgangers al gedaan hadden) vond je gewoon water. Hartstikke zout natuurlijk, vandaar de naam Bad Water.

IMG_20150804_132125

 

Na een fotorondje zijn we maar gauw de auto met airco weer ingedoken. Op naar Lone Pine. Helaas was dat nog een heel lange rit over de bergen. Flink slingeren leverde aparte vergezichten op. De bergen in de verte lagen in mist gehuld. Eindelijk arriveerden we bij het hotel. De receptioniste vertelde dat het geen mist was, maar rook van de bosbranden aan de andere kant van de bergen. Oeps! Gelukkig zagen we op een overzicht op Google Maps dat wij daar niet direct langs komen.

In het zwembad zat nog een Nederlands gezin waar we heerlijk mee hebben kunnen lummelen. Op een gegeven moment kwamen er nog 6 enorme roofvogels boven ons hoofd circelen. Helaas lieten ze zich niet meer zien op het moment dat we de camara hadden gepakt. Na een bezoekje aan de Subway waar onze broodjes met heel veel zorg (lees: traag!) werden gemaakt, was het zo ongeveer al bedtijd.

Vanochtend konden we tot 10 uur ontbijten, en moeten we pas om uiterlijk half 12 uitchecken. Lekker op het gemakje dus!

Foto’s van Fremont Street, Las Vegas, en meer foto’s van Death Valley in het album USA 2015.