Las Vegas (2)

Vanochtend zijn we als eerste naar Fry’s (een soort Mediamarkt) getogen. Daar stond een man patience te spelen op een computer. Als je nou in Vegas bent om in een elektronicazaak patience te gaan spelen, ben je best wel zielig vind ik. Nadat de jongens zich hadden vergaapt aan alle PC’s en laptops gingen we naar buiten met een T-shirt van Flappy Bird…

In de Mall konden we beter slagen: De Adidas winkel is weer een stuk rijker en onze koffers worden een stuk zwaarder. 🙂

In de Walmart was het lunchtijd, maar daar hadden ze geen Subway maar alleen een Mc Donalds en daar hadden we echt even geen behoefte aan. Dus bestond de lunch maar uit gezonde chocolademuffins en donuts. :-p

Na een duik in het warme zwembad wilden we even douchen en naar Fremont Street. Paula dacht nog even tijd te hebben voor een wasje, maar dat liep een beetje uit omdat de droger er een uur langer over deed dan aangegeven was. Grrrr! Toen we uiteindelijk gingen eten, bleek er buiten zo’n harde warme wind te staan, dat zelfs de natte badhanddoeken buiten in een kwartiertje droog gewapperd zouden zijn. Zucht.

Bij Denny’s hebben we lekker gegeten: De mannen wilden een sirloinsteak met extra friet, want “die groenten eten we thuis wel weer”. En Paula nam juist een grote salade want die friet kan ze even niet meer zien. 🙂

Fremont Street is weer een belevenis op zich. Een heel lange, overdekte straat (zelfs over een kruising heen) met allemaal knipperende neonreclames. Het dak is een soort tunnel TV. Elk uur wordt daar op muziek een soort videoclip afgespeeld. We hebben een stad voorbij zien razen, de ruimte met sterren, een muzikant, dansende armen en nog veel meer. Over de lengte van dat plafond zijn kabels gespannen, waar telkens 4 mensen tegelijk boven het publiek kwamen abseilen.

Wat er zich op de grond afspeelde was echt bizar: naast de muzikanten (DJ’s, Elvis, saxofonist etc.) die op een podium optraden, liepen er ook overal verklede mensen rond. Figuren uit Starwars, Olaf de sneeuwpop, Freddy Krueger, Arnold Schwarzenegger en vooral de Minions waren hot. Net zoals de vele bedelaars was iedereen op zoek naar wat extra dollars. Naast de bekende figuren waren er ook nonnen met blote borsten (met afgeplakte tepels dan), dames met veren die met het been omhoog met papa’s of met kleine kindjes op de foto gingen, enorm dikke bijna blote dames en ook enorm dikke bijna blote mannen (enkelen met een luier aan) en daar tegenover een man met een groot houten kruis als tegenwicht voor dit Mekka van sex, alcohol, rookwaar en rock ‘n’ roll.

Kortom: ogen te kort voor Freemont Street. De sfeer was veel gezelliger dan op de Strip en echt iets om eens te gaan bekijken.

Morgen zullen we wat foto’s uploaden, want het is inmiddels best wel laat en morgen om 10 uur moeten we onze hotelkamer verlaten hebben. Dan hebben we ook een ritje van ca 5 uur voor de boeg, dwars door Death Valley.