Twin Lakes

Dag 2 in Mammoth Lakes. Blijkbaar vond een stel jonge gasten het gisteravond nodig om tikkertje te gaan spelen onder ons raam. En omdat deze hotelkamer geen airco heeft, het koelt hier ’s nachts af tot onder de 10 graden, stond dat raam helemaal open. In slaap vallen ging dus al met de nodige moeite. Vervolgens werden we één voor één rond 4 uur wakker. Waarvan weten we niet, maar daarna hebben we steeds in stukjes geslapen. Niet echt het beste begin van de dag dus…

Enfin, uiteindelijk waren we om 11 uur allemaal uit bed, we zouden immers gaan kanoën. Na een verlaat ontbijt, of een vroege lunch, zijn we richting Mammoth Lakes Basin gereden. In de omgeving van Mammoth Lakes liggen misschien wel honderden kleine meertjes waarop tal van watersportactiviteiten plaatsvinden. Via het informatie centrum hadden we 3 lokaties gekregen waar kano’s verhuurd werden. We besloten naar Twin Lakes te rijden; die lag immers het dichtste bij.

Na een korte, mooie rit door het berglandschap kwamen we bij het verhuurbedrijf aan. Helaas… het waaide te hard, dus vond men het onverantwoord om ons het water op te sturen. Nu waaide het ook best wel hard dus misschien moesten we ze toch maar gelijk geven. Eventueel konden we morgen vroeg komen, “we zijn vanaf 8 uur open”, maar dat vonden we niet zo’n goed idee. Dan hebben we al andere plannen. Een andere mogelijkheid was fietsen huren en een route langs verschillende meren te rijden. Ok, dan gaan we dat doen. Na een korte uitleg over de route van ca 1,5 uur en de mogelijkheid om met een bus afgezet te worden, besloten we de hele route te gaan fietsen. Zo steil kon het toch niet zijn?

Ahum… dus wel. Weer even vergeten dat op 3000 meter hoogte elke helling al snel “te steil” is. Na ongeveer een kilometer besloten Paula en Wouter om te draaien en met de fiets op de bus te stappen naar boven, om vervolgens naar beneden te fietsen. Jasper en Hans gingen de uitdaging aan en gingen verder op de fiets. Na enkele malen stoppen om de longen even wat rust te geven kwamen ze boven een paar minuten eerder aan dan de bus. Gezamelijk zijn we naar beneden gezoefd. Hierbij hadden we onderweg nog een mooi uitzicht op Twin Lakes.

20150806_154624

Omdat we in eerste instantie wilden gaan kanoën had alleen Paula haar GSM mee en hadden we de rest, inclusief camera, in het hotel achter gelaten. Vandaar dat we vandaag maar 1 mooie foto hebben om te tonen.

Na het fietsen hebben we nog wat boodschappen gedaan, een heerlijk broodje gegeten en in het hotel nog even ontspannen in het bubbelbad gelegen. Hopelijk slapen we vannacht beter, zodat we fris en fruitig aan de rit door Yosemite National Park kunnen beginnen. Yosemite spreek je trouwens uit als “Josemmitie” en niet als “Jozemait”. 😉