Highway 1

Omdat we vanmorgen tot 10 uur konden ontbijten in het hotel hebben we lekker uitgeslapen. Toen we ons lekker volgepropt hadden, hebben we nog wat inkopen gedaan voor de lunch en zijn een deel van California State Route 1 gaan rijden. Deze weg volgt grotendeels de kustlijn van Californië en wordt meestal Highway 1 genoemd. Niet te verwarren met US Route 1 die langs de oost-kust loopt en we tijdens onze vorige reis door de VS een deel hebben gereden.

Vanaf Marina zijn we richting het zuiden gereden en na Monterey hadden we mooie uitzichten op de kliffen en de zee. Uiteraard zijn hiervan de nodige foto’s gemaakt. Niet alleen door ons, maar door nog veel meer mensen. Daardoor was het erg oppassen tijdens het rijden dat niet één van de voorgangers ineens remde om een parkeerplekje te bemachtigen.

SAM_3676

Nadat we een deel van deze route gereden hadden, zijn we omgekeerd en terug gereden naar het hotel. Waarvoor we gewaarschuwd waren, konden we nu bevestigen. Als je richting het noorden rijdt kun je veel minder van de kustlijn zien. Ook zijn bijna alle stopplaatsen aan de kant van de kust en is het veel te druk om de weg over te steken om te parkeren.

Terug bij het hotel aangekomen besloten we nogmaals de golven te trotseren. Gelukkig lag er dit keer geen dode stikkende vis op het strand. De golven leken nog groter dan gisteren maar dat mocht de pret niet drukken. Na meerdere keren door de golven letterlijk omver te zijn gegooid zijn we er maar uit gegaan. De stroming werd ook steeds sterker, en af en toe voelde je de onderstroom je benen richting zee trekken. Te gevaarlijk om te blijven doen.

Om weer een beetje op te warmen zijn we weer het bubbelbadje van het hotel in gesprongen, want het zeewater was toch best wel koud. Daarna maar even goed douchen want het zand zat weer overal… Uiteindelijk hebben we de dag afgesloten met een etentje bij Denny’s. Dezelfde als gisteren en dat viel ook de ober op die gelijk vroeg of we weer 4 aarbeien milkshakes wilden. Nee, dit keer 2 aarbeien en 2 vanille shakes. 🙂

Vanavond geen mooie zonsondergang want het is een beetje te bewolkt daarvoor. Morgen kunnen we tot 9 uur ontbijten dus staan we op tijd op. Dat is ook niet erg want we hebben nog een ritje langs de kust, naar het noorden dit keer, richting San Francisco voor de boeg. We willen gelijk doorrijden naar de Golden Gate Bridge om wat foto’s te schieten voordat we naar het hotel rijden. Dat is dan het laatste hotel voordat we terugvliegen. Gelukkig blijven we daar nog 2 nachten zodat we nog wat van San Francisco kunnen gaan zien.

Meer foto’s in het album USA 2015.