Port Vedra Beach

Het was prachtig weer toen we opstonden. En wat een ontbijt: je mocht zelf je wafels bakken, en een fruityoghurt als toetje. De wafels van Hans waren beter gelukt dan die van de dame van de ontbijtservice. Dat betekent dus dat Hans vaker de keuken in mag!

Even een stukje rijden van Georgia tot het strand in Florida. In de verte zagen we de regenbuien al ontstaan maar het was nog steeds mooi weer toen we over de Porte Vedra Boulevard reden. Wat een mooie huizen zeg. Enorme joekels, met een privéstrand erachter. Het Walhalla voor de rijken. En om het nog mooier te maken waren er ook een paar privé clubs aan het strand. Het gepeupel zoals wij moest gewoon een mijl of wat uit de bebouwde kom naar het strand waar je moest betalen voor het parkeren (deze keer maar 3 dollar i.p.v.50), maar waar verder niks was: geen wc, ijsjes of zelfs maar prullenbakken. Dus koelbox mee en het strand op. Heerlijk. Lekker hoge golven en wij hadden volop zon. Op een gegeven moment zagen we een man die beet had met zijn hengel. Paula riep voor de grap: “Een haai!” en dat was het nog ook. Een héél klein zandhaaitje of zo. 😉  Maar op dat moment zag Paula dus echt een vin. Nog eens goed kijken en ja hoor, daar nog één. Gelukkig bleken het dolfijnen te zijn. Echt gaaf!

Inmiddels werd de lucht wel steeds dreigender en besloten we maar terug naar de auto te gaan. Het begon harder te waaien, en de eerste spetters vielen al maar we zaten mooi in de auto voor het echt losbarstte.

Bij het hotel konden we meteen onze kamer in. Lekker hoor! Gauw douchen om het zand en zout af te spoelen. Alleen Wouter niet want die wilde nog gaan zwemmen. Een paar uur later hebben de mannen dat dan ook gedaan. Een heerlijke, ontspannen dag.

Foto’s in het album USA 2013.