De heenreis

Gisteren na schooltijd direct vertrokken richting de Oostenrijkse Alpen voor een nieuw Schnitzel-avontuur. De heenreis verliep voorspoedig. Nog voor 22.00 uur bereikten we het hotel waar we die nacht zouden slapen. Al was dat maar van korte duur, want om half 6 liep de wekker weer af en even na 6 uur zaten we weer in de auto voor de laatste 170km. Het dal waar wij gaan skien is zo ongeveer de enige weg van noord naar zuid in dat deel van de Alpen. Het kan er dan ook erg druk zijn. In het verleden hebben we over de laatste 35km wel eens 6 uur gedaan. Dus vroeg er uit en zorgen dat je voor de nacht-rijders in het dal bent. Maar alles viel mee en al om 8 uur waren we in “ons dorp”.

Dus dan maar eerst om een kop thee bij opa en oma, want die waren al een week eerder vertrokken. Daarna naar het appartement waar we gelukkig al vroeg in konden, auto uitpakken, boodschappen doen, omkleden en vervolgens richting de piste. Tijd om te gaan skien! De eerste meters is altijd weer even wennen, maar al snel hadden we de slag weer te pakken. Wouter erg voorzichtig vanwege zijn net herstelde sleutelbeen en Jasper na een uur al sneller dan vorig jaar aan het eind van de week.

En van skien krijg je honger dus dan is het tijd… voor een Schnitzel! 😉

En een kwartier later ziet het er dan zo uit:

Onderweg naar het dal kwam de thermometer al op -18C en op de berg was dat goed te merken. Brrrrr, wat was het koud vandaag. Vooral in het gezicht is dat niet prettig. Je zult begrijpen dat we het daarom niet te laat hebben gemaakt met nog 7 dagen skien te gaan.

Foto’s van vandaag staan in het foto-album Wintersport 2013.