Las Vegas (1)

Na de gordijnen vanmorgen opengeschoven te hebben, bleek dat het vannacht flink geregend had. Niets van gemerkt, dus lekker geslapen. In de verte waren de donkere wolken nog zichtbaar, maar de aan de kant die wij op gingen scheen de zon. Na eerst te hebben getankt (voor een schandalig lage prijs šŸ˜‰ ) konden we op pad richting Las Vegas.

Onderweg veranderde het landschap van zeer rotsachtig tot uitgestrekte vlaktes, maar omdat deze vlaktes best wel groot waren, was het een redelijk saaie rit.Ā Vanuit de heuvels konden we op een gegeven moment Las Vegas zien liggen. De grote torens op de Strip waren duidelijk zichtbaar.

Ons hotel,Ā Hilton Grand Vacations Suites on the Las Vegas Strip, lag zoals de naam al aangaf ook op de Strip. Voordat we gingen inchecken hebben we eerst de Strip tot aan het vliegveld afgereden, zodat we langs alle grote bekende hotels kwamen. Daarna over de snelweg terug enĀ ingecheckt. Omdat de temperatuur hier al rond de 40 graden Celsius was, hebben we redelijk snel het zwembad opgezocht. Helaas waren de meeste ligbedden rond het zwembad al bezet, zodat de afstand ligbed – zwembad bijnaĀ voor blaren op de voeten zorgden. Zo heet die tegels, je zou er je vlees op kunnen bakken! Hoewel het water ook niet koud was, zorgde dit toch voor verkoeling. Na een poos in de pool te hebben gedobberd, maakten we de plannen voor de avond.

Vanaf het Harah’s hotel, waar we de auto achter hadden geparkeerd, zijn we richting The Venetian gelopen. Een groot hotel in Venetiaanse stijl, compleet met (overdekte) grachten waarin de gondeltjes varen. Leuk om te zien, hoeveel gekker kan het hier zijn! Op een Italiaans pleintje hebben we een ijsje gegeten waarna we richting het Bellagio zouden lopen om naar de bekende fonteinen te gaan kijken. Echter net buiten The Venetian begon de show bij The Mirage. Een spektakel van water een vuur dat uit een rots komt, waardoor het lijkt alsof er een vulkaan uitbarst. Dit onder begeleiding van de nodige muziek natuurlijk. Nadat dit was afgelopen zijn we langs Caesars Palace gelopen naar het Bellagio. Nog een redelijk stukje lopen, want Caesars Palace is grooooot. Bij de fonteinen van het Bellagio hebben we 2 shows bekeken, waarna we teruggelopen zijn naar de auto.

IMG_20150802_195437

Morgen wordt het boven de 40 graden dus hebben we om te beginnen een lekker koel overdekt winkelcentrum op het programma staan. Daarna willen we nog even gaan kijken bij Fry’s (een soort Media Markt, maar dan groter), waarna we het zwembad weer op gaan zoeken. ‘s Avonds brengen we dan een bezoek aan Fremont Street, althans… dat zijn de plannen šŸ˜‰

Meer foto’s in het album USA 2015.