Washington Mall – 1

Vanochtend dus erg vroeg wakker. Na wat lezen, spelen op de gsm’s en lekker lang douchen de deur uit. Het regende, dus eerst maar naar de supermarkt voor ontbijt (muffins en donuts) en 2 paraplu’s. Daarna met de metro richting de Mall waar alles te doen is in Washington. Vanwege het slechte weer maar een dagje musea gepland alleen… die gingen pas om 10 uur open, terwijl wij er al om half 9 waren. Tja, dat krijg je met een jetlag 😉

Dus eerst nog wat gedronken in het bezoekerscentrum van het Smithsonian en daarna naar het Air- en Space Museum. Er stonden drommen mensen buiten te wachten. Dat zouden ze in Nederland wel willen.

In elk geval hingen er op meerdere plaatsen complete vliegtuigen aan het plafond, de kop van een Boeiing stak uit de muur en alles was gericht op kinderen: Overal knopjes waar ze op mochten duwen en interactieve uitleg. We hebben een imax film over de Space-shuttle gezien om even uit te rusten en bij de inpandige Mac geluncht.

Daarna even langs het Capitool naar het Natural History Museum om onder andere dino’s te bekijken en door naar het Witte Huis.

Overal moesten we door poortjes, en onze bagage laten onderzoeken of door een scan halen. De beveiliging is vrij hoog, goed geregeld en wel vriendelijk.

Op de terugweg naar de metro kwam er nog een brandweerauto met loeiende sirenes aanrijden. We waren bang dat we te laat waren voor een foto maar hij stopte juist voor onze neus. Wat een prachtauto! Je merkt hier aan alles dat het niet alleen efficiënt moet zijn (en zo goedkoop mogelijk) maar ook mooi. Mooie gebouwen, mooie parken, schoon, en veel aandacht voor elk bloemperkje dat je tegenkomt, en dat zijn er nogal wat!

Op de terugweg kwamen we langs een broodjeszaak waar stond aangekondigd dat het gekozen was tot de beste broodjeszaak van Washington. Er stond niet bij door wie ze gekozen waren, dus gaan we dat straks toch maar even proberen.

Hopelijk is het morgen droog, want dan staan onder andere de verschillende Memorials op het programma. Gelukkig is er ook een voordeel aan de regen: de temperatuur kwam niet boven de 30 graden Celsius.

De eerste foto’s staan in het foto album: USA 2013