Jasper

Vandaag ging de reis naar Atlanta en kwamen we door het zuidelijkste deel van de Blue Ridge Mountains. De weg liep hierbij af en toe flink omhoog en omlaag, wat met de nodige oorklachten gepaard ging.

De Blue Ridge Parkway, die overigens in totaal ca. 750 km lang is, hebben we vandaag niet gereden. Hierdoor zou de rit veel te lang duren en we wilden op weg naar Atlanta nog stoppen bij een dorpje met de naam Jasper. Dit dorp, in de staat Georgia, is bijna 2x zo groot als ons eigen dorp, maar heeft wel zijn eigen Walmart Supercenter!

Uiteraard moesten we even een foto maken bij het naambord van Jasper. Rijdend door het dorp kwamen we, behalve een Coca Cola truck, de naam veelvuldig tegen: Jasper Dental, Jasper Middle School, Jasper Drug Store, Jasper City Park, … Wij, behalve Jasper uiteraard, waren dit al snel beu, en omdat het in de verte ook begon te onweren zijn we doorgereden richting Atlanta.


Naarmate we dichter in de buurt kwamen van Atlanta werd het duidelijk dat dit een enorm grote stad is. Met 6 rijstroken naast elkaar ging het richting Atlanta. En met auto’s die links en rechts mogen passeren is dat toch even wat anders dan op het gemak over de Blue Ridge Parkway rijden.

Bij het hotel aangekomen hebben we ons snel omgekleed en zijn we het zwembad ingesprongen. Langzaam nam ook hier de bewolking toe en bij het horen van het eerste onweer in de verte zijn we er weer uitgegaan. Blijkbaar was het slechte weer ons achterna gekomen. Op een gegeven moment kwam het water zo hard naar beneden dat we al voorstelden om de naam Atlanta maar om te dopen in Atlantis. Gelukkig hebben we een kamer op de 4e verdieping dus dat zit wel goed! 😉

We besloten in het hotel te dineren. Veel keus was er niet, maar we kwamen er toch uit. De steak van Jasper was 2x zo dik als die van Hans, en dus hartstikke rauw aan de binnenkant terwijl we well done besteld hadden. Wij hebben niet geklaagd, Jasper kon hem toch niet op, maar aan het gezicht van de serveerster te zien heeft de kok flink op zijn … gekregen! 7 dagen onweer noemen ze dat toch? Ik hoop het niet want zoals het nu tekeer gaat buiten vind ik voor 1 avond wel genoeg.

Na het eten even wassen. Lekker handig dat je dat gewoon zelf kan doen in een aparte ruimte. Alle was van de afgelopen week paste in de trommel. Wasmiddel erbij en 39 minuten wachten.  Het was niet allemaal brandschoon maar wel weer even fris. Daarna alles in de droger en nog een uurtje wachten. Helaas was het niet door en door droog, en het nog een uur laten draaien durfde ik niet. Dus nu hangt heel de hotelkamer vol met (onder-)broeken en shirts. Een bende! Hopelijk is het morgenochtend droog voor de roomservice komt 🙂

Foto’s van Jasper in het album USA 2013.