Atlanta

Vanmorgen lekker ontbijtje gehad: American pancakes. Heel kleine, maar heel dikke pannenkoekjes. Daar gaan pollepels warme siroop over wat helemaal in de pannenkoekjes trekt. Mmmmm!

Op weg naar het Coca Cola museum moesten we goed op de weg letten. Er zijn 2x 6 rijbanen naast elkaar, met afritten links รจn rechts. Wel mooi, zo’n grote weg richting het centrum van Atlanta met alle hoogbouw als richtpunt. Aangekomen moesten we via een parkeergarage een mooi parkje in. Dat hoorde al bij het Coca Cola terrein. Het museum zelf was erg mooi vorm gegeven. Binnen werden we met een groep op zijn Amerikaans opgewarmd: ‘I say COCA, you say COLA!’ ‘Coca….COLA, Coca…. COLA’. Toch wel leuk als je zo enthousiast ontvangen wordt. In 1886 is Coca Cola uitgevonden door Pemberton. Een ander heeft later het recept en alle patenten overgekocht. Het geheime recept ligt in een kluis die we mochten bezichtigen. Natuurlijk stapte Hans op de lijn waar je niet overheen mocht komen, en ging het alarm af. Oeps! Maar geen mannen met kogelvrije vesten en mitrailleurs, dus dat viel wel mee gelukkig. ๐Ÿ˜‰

Uiteindelijk belandden we in het proeflokaal. Daar stond voor elk werelddeel een zuil waar je verschillende drankjes van Coca Cola zoals Fanta, Sprite, Aquarius, etc kon proeven. Daar zag je toch wel verschillende dranken die echt op andere volkeren zijn afgestemd.

Het laatste waar we doorheen moesten was de giftshop. Wat vervelend dat de mannen weer met wat shirts en een vest naar huis moeten gaan. Paula moest het doen met een surprise-tasje waar een blocnote met pen in zat. Ahhhhh.

‘s Middags lekker in het zwembad gehangen en net nog een potje klaverjassen gedaan. Zo komen we de dagen wel door. Morgen gaat het richting de kust en gaan we voor het eerst de Atlantische Oceaan aan deze kant bekijken. ๐Ÿ™‚

Foto’s in het album USA 2013.