Naples

Vanmorgen lagen er 2 te snurken tot half 9, dus was het een beetje haasten om in de auto te komen. Een lange rit lag op ons te wachten: 3,5 uur tot het strand bij Naples. Hans had een beetje haast omdat hij op het internet had gelezen dat het strand en de bijbehorende parkeerplaats bij een park hoort, en vol = vol…

Rond 1 uur kwamen we aan, en inderdaad stonden er borden dat het vol was. Dus hebben we de auto een stukje terug geparkeerd en zijn we gaan lopen. Eigenlijk moesten we dan toch nog 2 dollar p.p. betalen maar iedereen liep over een paadje náást het park. Daar hoefden we niet te betalen en was het ook nog eens veel rustiger! 🙂

Inmiddels was het half 2 en waren we warm en bezweet van het gesjouw. Dus wilden we zo snel mogelijk verkoeling zoeken in de uitnodigende Golf van Mexico. Fout! Dat water was nog warmer dan badwater. De enige manier om echt af te koelen was nat worden en in de wind gaan staan. We hebben ons prima vermaakt met dobberen, ballen, zandkasteel bouwen en naar de pelikanen kijken. Want er waren heel wat pelikanen met een spanwijdte van zo’n 1,5 meter die over onze hoofden heen scheerden. Op een gegeven moment zagen we er één de zee in duiken, en jawel toen hij bovenkwam bewoog er wat in zijn ‘onderkin’. Toen dook de volgende, en weer één, en weer één. Ze bleven maar duiken. Zelfs op minder dan 10 meter afstand van ons wisten ze vissen te vangen. De meeuwen zagen dat ook en gingen bovenop de kop van de pelikanen zitten om ook een hapje mee te pikken. De luie vlerken!


Wij hebben genoten van het belachelijk warme water en de stralende zon terwijl het ondertussen landinwaarts alweer aan het bliksemen en rommelen was. Toch kwamen we droog aan bij het hotel dus het slechte weer was nog verder weg. We hebben een luxe suite deze keer. Met een zitkamer met fauteuil en sofa, en een aparte slaapkamer met 2 bedden. Er lag ook een briefje van de schoonmaakster dat ze hoopt dat het ons aan niks ontbreekt en dat we een zeer prettig verblijf hebben. Lees: “Denk erom dat je me een fooi geeft!!!”

Ook Naples heeft meerdere Subways, waarvan er een niet zo ver van het hotel lag. Dus hebben we lekker een broodje gehaald en zijn daarna nog het zwembad ingedoken. Ook dat water was net zo warm als een goed warm bad. Gewoon eng!

Morgen op weg naar Key West, dwars door de Everglades! Een ritje van ruim 250 miles, oftwel ruim 5 uur in de auto. Vannacht dus lekker slapen!

Foto’s in het album USA 2013.