Everglades

Vandaag hadden we een flinke reis voor de boeg die ons dwars door de Everglades zou voeren. Van Naples naar Key West is het ca 250 miles, oftewel een ritje van ruim 5 uur!

Gelukkig hadden we na 2 uur een onderbreking in de vorm van Park Everglades. Hier konden we een tocht maken door de Everglades met een airboot, een alligator show bijwonen en een “nature trail” bewandelen.

Een airboot is zo’n boot met een propellor boven water ipv een schroef in het water. Bij het instappen kregen we allemaal oordopjes uitgereikt en dat was nodig ook. Wat maken die dingen een leven! We vertrokken rustig uit “de haven”, waar al een alligator te zien was. Maar eenmaal op pad ging het gas er vol op en waren we niet voor niet verzocht ons petje achterstevoren op te zetten! ๐Ÿ™‚

Om een indruk te krijgen hoe dat gaat kun je het volgende filmpje bekijken. Kan even duren voordat het start! Eventueel als het niet start met rechter muisknop aanklikken en opslaan als kiezen.

Filmpje:ย Airboot, Everglades, Florida

Halverwege de rit werd de motor uitgezet en begon de ranger/piloot/stuurvrouw enthousiast te vertellen over het leven in de Everglades. Juist op dat moment kwam er een flinke alligator aanzwemmen. Dat was zรณ perfect getimed dat Jasper dacht dat hij nep was. Niet dus! Hij zwom een rondje om de boot, en toen weer terug. Inmiddels hadden we ook een grote schildpad gespot. Die kwam elke keer even boven om lucht te happen, maar het lukte niet een foto ervan te maken helaas.

Bij terugkomst werden we richting de alligatorshow geleid. Hier vertelde een ranger over de alligators, hoe ze leven, hoe groot ze worden, wat ze eten (geen mensen!) enzovoorts. De alligators in de show waren 9 jaar oud. Aan het einde van de show konden de liefhebbers met een 3 jaar oude alligator, genaamd Snappy, op de foto. Uiteraard wilden de boys dat wel! ๐Ÿ™‚

Gewaarschuwd voor de muggen en met nog de nodige kilometers… euh… miles voor de boeg hebben we de “nature trail” gelaten voor wat het was.

Met nog een tussenstop in Florida City om wat te eten en inkopen te doen, kwamen we na 6 uur aan in ons hotel. Na het inchecken en omkleden gingen we naar het zwembad voor een frisse duik, maar helaas… Ook hier was het zwembadwater net zo warm als een warm bad. Van een frisse duik was dus ook hier geen sprake.

Morgen alweer onze laatste dag voordat we aan de terugreis beginnen. Maar dat wordt dan ook een hele bijzondere! ๐Ÿ˜€

Foto’s in het album USA 2013.